ΚΟΣΜΟΣ

Ταινία γίνεται ο νεαρός Τυνήσιος που ενέπνευσε την εξέγερση

Ταινία γίνεται ο νεαρός Τυνήσιος που ενέπνευσε την εξέγερση
Ο παραγωγός ταινιών Τάρεκ Μπεν Άμαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει μία ταινία για το νεαρό Τυνήσιο...

Ο παραγωγός ταινιών Τάρεκ Μπεν Άμαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει μία ταινία για το νεαρό Τυνήσιο Μοχάμεντ Μπουαζίζι, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε και έγινε η αφορμή για τη λαϊκή κινητοποίηση, που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Μπεν Άλι.

"Πρόκειται για μία ταινία τυνησιακής παραγωγής, από ένα Τυνήσιο σκηνοθέτη για έναν Τυνήσιο νεαρό. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για εμάς", δήλωσε ο Μπεν Άμαρ, προσθέτοντας ότι η συγγραφή του σεναρίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα γυρίσματα της ταινίας, που θα γίνουν στην αραβική γλώσσα και σε διάφορα μέρη της Τυνησίας, κυρίως όμως στην πόλη Σίντι Μπουζίντ όπου συνέβη το γεγονός, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο. Ο τίτλος και η διανομή των ρόλων δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη.

"Τα έσοδα της ταινίας θα δοθούν στην οικογένεια και στους απογόνους του. Αυτή η ταινία είναι ένας τρόπος να γίνει το όνομά του παγκόσμιο, να γίνει ένα σύμβολο" εξηγεί ο παραγωγός.

Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι "έγινε χωρίς τη θέλησή του η ψυχή και ο πρεσβευτής της Τυνησίας και του λαού του μέσα από μια ανθρώπινη και όχι πολιτική πράξη" πρόσθεσε ο κ. Μπεν Άμαρ.

"Θέλω να κάνω την παραγωγή αυτής της ταινίας, ώστε τα παιδιά μας να μην ξεχάσουν την επανάσταση και το σύμβολο της, το οποίο δεν είναι ούτε ένας επιχειρηματίας, ούτε ένας άνθρωπος του πνεύματος αλλά ένας απλός πολίτης" ανέφερε ακόμη ο Τυνήσιος παραγωγός, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να κάνει μία ταινία διεθνούς ποιότητας, όπως η ταινία "Εκτός νόμου" του Γάλλου σκηνοθέτη Ρασίντ Μουσαρέμπ.