ΚΟΣΜΟΣ

Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν ταινία για τον Χοντορκόφσκι...

Κάποιοι θέλουν να εξαφανίσουν ταινία για τον Χοντορκόφσκι...
Διαρρήκτες άρπαξαν στο Βερολίνο την κόπια της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα...

Διαρρήκτες άρπαξαν στο Βερολίνο την κόπια της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τις συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή του ρώσου πάλαι ποτέ μεγιστάνα, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Το ντοκιμαντέρ θα προβαλλόταν στο διάσημο φεστιβάλ κινηματογράφου της πόλης.

Η ταινία εκλάπη μέσα από το καλλιτεχνικό γραφείο στο Βερολίνο, του σκηνοθέτη της ταινίας, Σίριλ Τούσι. Στη συνέχεια, οι δράστες προχώρησαν σε βανδαλισμούς στο χώρο την ώρα που πολύτιμα, εμφανώς, αντικείμενα δεν ενδιέφεραν τους διαρρήκτες, πρόσθεσε η αστυνομία.

Οι άγνωστοι πήραν συνολικά τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στους οποίους βρισκόταν αποθηκευμένη η τελική εκδοχή της εξ ολοκλήρου ψηφιακής ταινίας, ήδη υποτιτλισμένης στη γερμανική γλώσσα.

Πριν από αυτή την κλοπή, είχε εξαφανιστεί και ο σκληρός δίσκος του σκηνοθέτη από δωμάτιο ξενοδοχείου, ο οποίος περιείχε μεγάλα τμήματα του ντοκιμαντέρ.

Ο Χοντορκόφσκι, στερημένος απ'όλη του την περιουσία εκτίει, πλέον, δύο ποινές κάθειρξης σε μία παραμεθόρια σιβηρική φυλακή, κατηγορεί προσωπικά τον Βλαντιμίρ Πούτιν για πολιτική δίωξη.

Πάντως, η διεύθυνση του φεστιβάλ αποφάσισε η ταινία να προβληθεί, έστω χωρίς υπότιτλους στη γερμανική γλώσσα, στις 14 Φεβρουαρίου.