ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι πορείες της αντιπολίτευσης

Αλβανία: Ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα οι πορείες της αντιπολίτευσης
Ολοκληρώθηκαν, σε ήρεμο κλίμα, οι πορείες της αντιπολίτευσης στις πόλεις Τίρανα, Λέζα, Κορυτσά και Αυλώνα...

Ολοκληρώθηκαν, σε ήρεμο κλίμα, οι πορείες της αντιπολίτευσης στις πόλεις Τίρανα, Λέζα, Κορυτσά και Αυλώνα της Αλβανίας, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, που με πανό ανά χείρας και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, απαίτησαν για ακόμη μια φορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Στη διαδήλωση, στα Τίρανα, ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (αντιπολίτευση), Έντι Ράμα, επανέλαβε την αποφασιστικότητα του αριστερού λαού, όπως είπε, να συνεχίσει την ειρηνική αντίσταση μέχρι την απομάκρυνση της "διεφθαρμένης κυβέρνησης".

Την ανάγκη διεξαγωγής "ολοκληρωμένης και αμερόληπτης έρευνας για τα αιματηρά επεισόδια της 21ης Ιανουαρίου", ως το πρώτο βήμα προς εκτόνωση της κατάστασης και την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, τόνισε ο Μίροσλαβ Λάιτσακ, ο οποίος επισκέφθηκε, χθες, τα Τίρανα ως απεσταλμένος της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Ο κ. Λάιτσακ είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, καθώς και τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.

"Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ετοιμότητα να αρχίσουν έναν σοβαρό διάλογο μεταξύ τους, αλλά πρέπει να αναζητηθούν οι τρόποι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο", τόνισε, μετά τη συνάντηση, ο κ. Λάιτσακ.