ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Ανοίγουν αύριο οι τράπεζες-Κλειστό το Χρηματιστήριο

Αίγυπτος: Ανοίγουν αύριο οι τράπεζες-Κλειστό το Χρηματιστήριο
Οι τράπεζες της Αιγύπτου θα ξανανοίξουν αύριο, έπειτα από το κλείσιμό τους για σχεδόν 10 ημέρες. Για την εξυπηρέτηση του κοινού αναμένεται..

Οι τράπεζες της Αιγύπτου θα ξανανοίξουν αύριο, έπειτα από το κλείσιμό τους για σχεδόν 10 ημέρες. Για την εξυπηρέτηση του κοινού αναμένεται μάλιστα να αρχίσουν τις συναλλαγές τους νωρίτερα, από ότι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, όπως μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων "MENA".


Το ωράριο των τραπεζών για αύριο ειδικά θα είναι 08.30 - 13.30, ώστε να εξυπηρετηθούν οι όσες κατά το δυνατόν περισσότερες συναλλαγές.


Κλειστό θα παραμείνει ωστόσο το χρηματιστήριο της Αιγύπτου τη Δευτέρα, παρά την απόφαση που είχε ληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα για επανέναρξη των εργασιών του σύμφωνα με ανώτερο τοπικό αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας για την επανέναρξη λειτουργίας του θα γίνει 24 ώρες πριν σύμφωνα με τον ίδιο.

Παράλληλα η οικονομία της αραβικής χώρας δείχνει να βυθίζεται ακόμη περισσότερο καθώς πληρώνει ιδιαίτερα σκληρά τις ταραχές. Σύμφωνα με την υπουργό εμπορίου Σαμίχα Φάουζι Ιμπραχίμ οι εξαγωγές της Αιγύπτου μειώθηκαν κατά 6% τον μήνα Ιανουάριο.