ΚΟΣΜΟΣ

Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσπαθεί να περιορίσει τα επακόλουθα του "Ρούμπι Γκέϊτ"...

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσπαθεί να περιορίσει τα επακόλουθα του "Ρούμπι Γκέϊτ", διευρύνοντας την κοινοβουλευτική και κυβερνητική του πλειοψηφία: σήμερα ανακοίνωσε ότι θα εντάξει στην κυβερνητική του ομάδα έναν νέο υφυπουργό, τον Νέλο Μουσουμέτσι, προερχόμενο από το κόμμα "La Destra" (Η Δεξιά), του Φραντσέσκο Στοράτσε. Για την ερχόμενη εβδομάδα, έχει αναγγελθεί ευρύτερος ανασχηματισμός και με κάλυψη σειράς κενών θέσεων, κυρίως σε υφυπουργεία.

Παράλληλα ο καβαλιέρε θεωρεί βέβαιο ότι η συμπολίτευση, στην βουλή, έχει πλέον αγγίξει την απόλυτη πλειοψηφία, που αντιστοιχεί σε 317 ψήφους. Η τελευταία ευνοϊκή, για τον "Καβαλιέρε" εξέλιξη, είναι η επικείμενη παραίτηση του βουλευτή και ηθοποιού Λούκα Μπαρμπαρέσκι. Είχε εκλεγεί με τον «μπερλουσκονικό» "Λαό της Ελευθερίας", στην συνέχεια ακολούθησε τον πρόεδρο της βουλής Τζανφράνκο Φίνι, στην δημιουργία του κόμματος "Μέλλον και Ελευθερία". Με την παραίτησή του, τώρα, ο Μπαρμπαρέσκι, στηρίζει τον ζάμπλουτο πρωθυπουργό, διότι πρόκειται να αντικατασταθεί από επιλαχόντα, απόλυτης εμπιστοσύνης του Μπερλουσκόνι.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου, τέλος, άφησαν να διαρρεύσει ότι πρόκειται να παραπέμψουν σε δίκη, με κατεπείγουσα διαδικασία, τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, μόνο για την κατηγορία κατάχρησης δικαιώματος. Για την κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων, πρόκειται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη, από τον νόμο, διαδικασία, χωρίς άμεση παραπομπή.

πηγή: newscode.gr