ΚΟΣΜΟΣ

Δημαρχείο ανήρτησε τη σημαία των gay

Δημαρχείο ανήρτησε τη σημαία των gay
Με αφορμή την καθιερωμένη εκδήλωση που οργανώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι γκέι της Μελβούρνης ο Δήμος Port Philip ανάρτησε τη σημαία...

Με αφορμή την καθιερωμένη εκδήλωση που οργανώνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι γκέι της Μελβούρνης ο Δήμος Port Philip ανάρτησε τη σημαία του ουράνιου τόξου που τους εκπροσωπεί στο κτίριο του Δημαρχείου, κατεβάζοντας τη σημαία της Αυστραλίας.


Η ανάρτηση της σημαίας ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Τα σχόλια κατά της πρωτοβουλίας του δημοτικού συμβουλίου να αναρτήσει την σημαία των γκέι, ήταν πολλά και διάφορα, ενώ ένας δημότης αναρωτήθηκε αν πάνε και στον πόλεμο να πολεμήσουν με την ίδια σημαία οι ομοφυλόφιλοι.

Μεταξύ αυτών που διαμαρτυρήθηκαν ήταν και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών (RSL) David McLachlan, ο οποίος δήλωσε ότι κακώς το δημοτικό συμβούλιο κατέβασε την σημαία του έθνους και ανύψωσε μια σημαία που εκπροσωπεί μια μειονότητα πολιτών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άσχετα αν οι άνθρωποι είναι ομοφυλόφιλοι ή ετερόφυλοι ή οτιδήποτε άλλο, συνεχίζουν να παραμένουν Αυστραλοί και να εκπροσωπούνται από τη σημαία του έθνους.