ΚΟΣΜΟΣ

Συνέλαβαν πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό

Συνέλαβαν πειρατές στον Ινδικό Ωκεανό
Μετά από ανταλλαγή πυρών το ινδικό ναυτικό και η ακτοφυλακή συνέλαβαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό περισσότερα από 50 άτομα που επέβαιναν σε...

Μετά από ανταλλαγή πυρών το ινδικό ναυτικό και η ακτοφυλακή συνέλαβαν σήμερα στον Ινδικό Ωκεανό περισσότερα από 50 άτομα που επέβαιναν σε πειρατικό πλοίο ανακοίνωσε το ινδικό υπουργείο Άμυνας.


Οι συλλήψεις έγιναν σε ταϊλανδικό αλιευτικό πλοίο, το οποίο είχε καταληφθεί πριν από έξι μήνες ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας και το οποίο όπως φαίνεται εξυπηρετούσε ως βάση των πειρατών για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά των πλοίων, σύμφωνα με το υπουργείο.


Το ναυτικό της Ινδίας και η ακτοφυλακή εστάλησαν για την καταδίωξη των πειρατών μετά την ειδοποίηση ελληνόκτητου πλοίου ότι πειρατές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το πλοίο, 100 ναυτικά μίλια δυτικά του Καβαράτι, ανοιχτά του κρατιδίου Κεράλα, στη νοτιοδυτική Ινδία.


Στο πλοίο "επέβαιναν 52 άνθρωποι συνολικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Μ. Ναμπιάρ, ο οποίος δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των συλληφθέντων, ούτε τον ακριβή αριθμό των πειρατών που βρίσκονται μεταξύ αυτών.


Η αστυνομία θα ανακρίνει τους συλληφθέντες μόλις αφιχθούν στη Μουμπάι.