ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης
Νέες ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν σήμερα μεταξύ στρατιωτών της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά σε έναν διαφιλονικούμενο αρχαίο ινδουιστικό...

Νέες ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν σήμερα μεταξύ στρατιωτών της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης κοντά σε έναν διαφιλονικούμενο αρχαίο ινδουιστικό ναό στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών, την επομένη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Μπανγκόκ και της Πνομ Πενχ, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος της Καμπότζης.

"Αυτήν τη στιγμή πολεμάμε, άρχισαν να μας ρίχνουν", δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος της Καμπότζης, αναφερόμενος στον ταϊλανδικό στρατό.

"Λαμβάνουμε πληροφορίες για νέους πυροβολισμούς αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες", δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος του ταϊλανδικού στρατού.

Μετά τις μάχες που σημειώθηκαν για περίπου δύο ώρες την Παρασκευή, χθες την αυγή υπήρξαν νέες ανταλλαγές πυρών, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο στη συνέχεια οι δύο γειτονικές χώρες ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός.

Στις μάχες αυτές, τις πιο αιματηρές από το 2008, σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι: ένας ταϊλανδός στρατιώτης και ένας χωρικός και δύο Καμποτζιανοί στρατιώτες και ένας άμαχος.