ΚΟΣΜΟΣ

Επαναλήφθηκε χθες η δίκη δύο αμερικανών πεζοπόρων που κατηγορούνται για κατασκοπεία

Επαναλήφθηκε χθες η δίκη δύο αμερικανών πεζοπόρων που κατηγορούνται για κατασκοπεία
Η δίκη δύο πεζοπόρων από τις ΗΠΑ οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία από τις αρχές...

Η δίκη δύο πεζοπόρων από τις ΗΠΑ οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία από τις αρχές του Ιράν άρχισε ξανά χθες Κυριακή, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.

Ο Σέιν Μπάουερ και ο Τζος Φάταλ είχαν συλληφθεί μαζί με μια τρίτη αμερικανίδα, τη Σάρα Σάουρντ, τον Ιούλιο του 2009, όταν φέρονται να είχαν περάσει τα σύνορα -που δεν είναι οροθετημένα- με το Ιράν ενώ έκαναν πεζοπορία στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Τη συνεδρίαση του Επαναστατικού Ισλαμικού Δικαστηρίου στην Τεχεράνη δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν δημοσιογράφοι.

Ο Ελβετός πρεσβευτής στην Τεχεράνη, ο οποίος εκπροσωπεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράν, δεν μπόρεσε επίσης να παρακολουθήσει την διαδικασία, καθώς δεν του επιτράπηκε η είσοδος.

Ορισμένες φωτογραφίες από τη συνεδρίαση μεταδόθηκαν από το κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι Press TV, πάντως κανένα από τα κρατικά ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε στο τι προέκυψε από τη συνεδρίαση αυτή.

Το Press TV ανέφερε απλώς στον ιστότοπό του στο Διαδίκτυο ότι δεν ορίστηκε ημερομηνία για την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι διημείφθη στην δικαστική αίθουσα την Κυριακή.

Η Σάουρντ είχε απελευθερωθεί το Σεπτέμβριο λόγω ασθενείας κατέβαλε εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων κι επέστρεψε στις ΗΠΑ.

Εκλήθη να επιστρέψει στο Ιράν όταν ήταν προγραμματισμένη η δίκη αρχικά, το Νοέμβριο, κάτι που αρνήθηκε να κάνει.