ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα στην Αίγυπτο

Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα στην Αίγυπτο
Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι χθες, Κυριακή, το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος ...

Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι χθες, Κυριακή, το βράδυ αφέθηκε ελεύθερος ο δημοσιογράφος του που είχε συλληφθεί νωρίτερα, έπειτα από κράτηση εννέα ωρών.

Ο Αϊμάν Μοχιελντίν, που είναι αμερικανικής υπηκοότητας και εργάζεται για το αγγλικό αλ Τζαζίρα, είχε συλληφθεί απο τον αιγυπτιακό στρατό κοντά στην πλατεία Ταχρίρ.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του τηλεοπτικού δικτύου είχε ζητήσει "την άμεση απελευθέρωση" του Μοχιελντίν, επισημαίνοντας ότι οι "πρέπει να σταματήσει η ανάμιξη στην εργασία των δημοσιογράφων".

Ο Μοχιελντίν συνελήφθη μία εβδομάδα μετά την απόφαση του αιγύπτιου υπουργού Πληροφοριών να κλείσει τα γραφεία του αλ Τζαζίρα στην Αίγυπτο και να ανακαλέσει τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επεσήμανε άλλωστε ότι εννέα δημοσιογράφοι του κρατήθηκαν για μικρά χρονικά διαστήματα την προηγούμενη Παρασκευή --που είχε ονομαστεί "ημέρα της αποχώρησης" του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ-- και ότι την ίδια ημέρα υπήρχαν παρεμβολές χωρίς προηγούμενο στις εκπομπές του.

Εξάλλου την Παρασκευή άγνωστοι μπήκαν στα γραφεία του αλ Τζαζίρα και προκάλεσαν υλικές ζημιές στον εξοπλισμό του.

Ο αιγύπτιος υπουργός Οικονομικών Σαμίε Ραντουάν ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή για όλες τις περιπτώσεις "κακομεταχείρισης" δημοσιογράφων.