ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία επανέναρξης των συνομιλιών Ινδίας- Πακιστάν

Συμφωνία επανέναρξης των συνομιλιών Ινδίας- Πακιστάν
Το Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ συμφώνησαν να «συνεχίσουν» τις συνομιλίες ενόψει της επανάληψης των μεταξύ τους ειρηνευτικών...

Το Νέο Δελχί και το Ισλαμαμπάντ συμφώνησαν να «συνεχίσουν» τις συνομιλίες ενόψει της επανάληψης των μεταξύ τους ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, που ανεστάλησαν μετά τις επιθέσεις του 2008 στη Βομβάη.


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας και ο πακιστανός ομόλογός του συναντήθηκαν ήδη, στην πρώτη επαφή αυτού του επιπέδου που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο χωρών από τον προηγούμενο Ιούλιο.


«Συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή θέματα», αναφέρει κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο χώρες, χαρακτηρίζοντας τις συζητήσεις «χρήσιμες και ειλικρινείς».


Η Ινδία ανέστειλε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Πακιστάν μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2008 στη Βομβάη, που προκάλεσαν το θάνατο 166 ανθρώπων.
Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι δεν αντιμετωπίζει με σθένος τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και την οργάνωση που, σύμφωνα με την Ινδία, ευθύνεται για την συγκεκριμένη επίθεση.