ΚΟΣΜΟΣ

Δικάζονται ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Δικάζονται ύποπτοι ως μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη
Δέκα ύποπτοι ως μέλη της αλ Κάιντα προσήχθησαν σε κρατικό δικαστήριο ασφαλείας στη Σαναά, χθες, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί...

Δέκα ύποπτοι ως μέλη της αλ Κάιντα προσήχθησαν σε κρατικό δικαστήριο ασφαλείας στη Σαναά, χθες, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες περί σχεδιασμού επιθέσεων εναντίον κρατικών εγκαταστάσεων και αξιωματούχων καθώς και εταιριών ξένων συμφερόντων στην Υεμένη.

Οι 10 κατηγορούμενοι, από 20 έως 39 ετών, βρίσκονταν σε κλωβό στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στο οποίο και γύρω από το οποίο είχαν επιβληθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.


Δύο από τους κατηγορούμενους, ο Χισάμ Μουχάμαντ αλ Μουχάιγια και ο Ταλάλ Μουχάμαντ αλ Μασουάρι, υπήκοοι Υεμένης, φέρονται να είναι οι δράστες μιας βομβιστικής επίθεσης στα γραφεία της καναδικής πετρελαϊκής εταιρίας Nexen στη Σαναά το 2008. Η επίθεση εκείνη δεν είχε προκαλέσει τραυματισμούς.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η ομάδα σχεδίαζε επίσης επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων του στρατού και της αστυνομίας.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να δηλώσουν ένοχοι ή αθώοι μετά την απαγγελία των κατηγοριών από τον αρχιεισαγγελέα Άλι αλ Σάμιτ, και ορισμένοι φώναζαν συνθήματα πίσω από τα σίδερα.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν επίσης ότι η ομάδα προέβη στην απαγωγή του γιου ενός φυλάρχου στην πόλη-λιμάνι Χουντιέντα στην Ερυθρά Θάλασσα το 2009.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί σήμερα