ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Ιράν για την Μπαχράμι

Ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Ιράν για την Μπαχράμι
Τον πρεσβευτή της στο Ιράν για διαβουλεύσεις ανακαλεί η Ολλανδία με αφορμή την εκτέλεση της ολλανδο-ιρανής Μπαχραμί, όπως ανακοίνωσε το...

Τον πρεσβευτή της στο Ιράν για διαβουλεύσεις ανακαλεί η Ολλανδία με αφορμή την εκτέλεση της ολλανδο-ιρανής Μπαχραμί, όπως ανακοίνωσε το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι ο Ολλανδός πρεσβευτής θα υποβάλλει επίσημη διαμαρτυρία στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών προτού επιστρέψει στη Χάγη την Πέμπτη.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής του Ιράν στην Ολλανδία θα κληθεί σύντομα στο ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών,.

Η Ολλανδία πάγωσε τις διπλωματικές επαφές της με το Ιράν μετά τον απαγχονισμό της 45χρονης Ζαχρά Μπαχραμί, η οποία είχε διπλή υπηκοότητα, ολλανδική και ιρανική, τον περασμένο μήνα, με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, που σύμφωνα με την οικογένειά της, ήταν κατασκευασμένη καθώς η γυναίκα είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή της στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2009.

Σύμφωνα, πάντως, με αναρτήσεις σε ιρανικά blogs και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η Μπαχραμί πέθανε στη διάρκεια βασανισμού της από τις ιρανικές αρχές.