ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιά στην «καρδιά» του καρναβαλιού στο Ρίο

Πυρκαγιά στην «καρδιά» του καρναβαλιού στο Ρίο
Τα εργαστήρια τριών σχολών σάμπας καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί στη συνοικία της σάμπας...

Τα εργαστήρια τριών σχολών σάμπας καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί στη συνοικία της σάμπας στο Ρίο όπου κατασκευάζονται τα άρματα και τα κοστούμια για το φημισμένο βραζιλιάνιο καρναβάλι.

Μόλις ένα μήνα πριν από το θεωρούμενο ως το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου, η φωτιά κατέστρεψε τα εργαστήρια των σχολών Portela, Uniao da Ilha και Grande Rio, όπου είχαν αποθηκευτεί μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλικών. Αρματα και κοστούμια έγιναν στάχτη.

"Είμαστε απελπισμένοι. Ολα ήταν σχεδόν έτοιμα για το καρναβάλι", δήλωσε ο Ζόρζε Καστανερία, πρόεδρος της Ενωσης των σχολών της σάμπας (Liesa), τονίζοντας ότι είναι αδύνατο να κατασκευαστούν εκ νέου τα άρματα και τα κοστούμια μέσα σε ένα μήνα.

Κάθε χρόνο, οι δώδεκα σχολές της σάμπας ερίζουν για τον πολυπόθητο τίτλο του "πρωταθλητή του καρναβαλιού" στις δυο νυχτερινές παρελάσεις στο σαμποδρόμιο του Ρίο. Οι σχολές αυτές προετοιμάζονται επί ένα χρόνο για τις παρελάσεις αυτές στις οποίες κάθε μια σχολή συμμετέχει με οχτώ άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές.