ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πρόσωπο ρίχνει «λάδι» στα σκάνδαλα του Καβαλιέρε

Νέο πρόσωπο ρίχνει «λάδι» στα σκάνδαλα του Καβαλιέρε
Αποστάσεις θέλησαν να κρατήσουν οι εκπρόσωποι του «μοβ κινήματος»...

Αποστάσεις θέλησαν να κρατήσουν οι εκπρόσωποι του «μοβ κινήματος» για την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, από τα χθεσινά επεισόδια έξω από τη βίλα Αρκόρε του ιταλού πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, οι συντονιστές του κινήματος δήλωσαν ότι η διαμαρτυρία τους ήταν απόλυτα ειρηνική και στις συγκρούσεις με την αστυνομία ενεπλάκησαν μόνον μέλη των ακροαριστερών «κοινωνικών κέντρων». «Σίλβιο παραιτήσου, τα όργιά σου είναι πλέον μετρημένα», «αν σου στήσουν άγαλμα στο Άρκορε, θα γίνουμε τα περιστέρια σου», «κάνε μας ένα δώρο: άσε την πολιτική και πήγαινε στο δικαστήριο», είναι μερικά από τα συνθήματα που επέλεξαν τα μέλη του «μοβ κινήματος».

Σε ό,τι αφορά τις συμπλοκές κοντά στην έπαυλη του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, δύο μέλη των κοινωνικών κέντρων συνελήφθησαν και θα δικασθούν άμεσα, ενώ ένας διαδηλωτής και τρεις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά. Όπως τονίζουν οι αναλυτές, όλοι ελπίζουν τώρα να διεξαχθεί ειρηνικά η μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας, που έχει προγραμματισθεί για την επόμενη Κυριακή από γυναικείες οργανώσεις, κόμματα και εφημερίδες της κεντροαριστεράς.

Στο μεταξύ, στις εξελίξεις του «Ρούμπιγκεϊτ», η προσοχή των εισαγγελέων, επικεντρώνεται τώρα στην ηθοποιό Σάρα Τομάζι. Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την εισαγγελία του Μιλάνου, η Τομάζι φέρεται να είχε στενή σχέση με τον «Καβαλιέρε».

Λέγεται ότι η ηθοποιός είχε ανταλλάξει δεκάδες μηνύματα μέσω κινητών με τον Μπερλουσκόνι και συμμετείχε σε γιορτές στην έπαυλή του. Η ναπολιτάνα ηθοποιός προσπάθησε αρχικά να διαψεύσει ότι αντάλλαξε μηνύματα με τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι «έχασε το κινητό μέσα σε ταξί και δεν ξέρει ποιος μπορεί να το χρησιμοποίησε»...

Οι εισαγγελείς, όμως, δεν έχουν πεισθεί και ετοιμάζονται να της ζητήσουν να καταθέσει για να εξακριβώσουν, μεταξύ άλλων, κατά πόσον οι σχέσεις της με τον «μίστερ τιβί» την βοήθησαν στην επαγγελματική της εξέλιξη και αν η ίδια είχε επαφές με γνωστά μέλη της ναπολιτάνικης μαφίας, της Καμόρα.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των δικαστικών, αύριο ή μεθαύριο πρόκειται πιθανότατα να επισημοποιηθεί το αίτημα για παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.