ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα απολογείται…

Ο Ομπάμα απολογείται…
«Δεν μετακινήθηκα προς το κέντρο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, θέλοντας να διασκεδάσει...

«Δεν μετακινήθηκα προς το κέντρο» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί πολιτικής… στροφής, μετά την ήττα του Δημοκρατικού Κόμματος στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Από τότε μέχρι τώρα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αμερικανός πρόεδρος ενόψει και της προεκλογικής του στρατηγικής για τις προεδρικές εκλογές του 2012, έχει μετατοπιστεί σε πιο κεντρώες θέσεις. Εδράζουν δε αυτές τους τις εκτιμήσεις στο συμβιβασμό που επεδίωξε με τους συντηρητικούς στο φορολογικό, καθώς συναίνεση στην επέκταση των φορολογικών περικοπών για το σύνολο των πολιτών –και των πλουσίων. Παράλληλα, επεδίωξε να ακούσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε και με τον πρώην αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Τζον Μακέην.

«Είμαι ο ίδιος άνθρωπος» τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox News, συμπληρώνοντας ότι στόχοι του είναι να καταστήσει την χώρα του πρώτη σε ζητήματα καινοτομίας, εκπαίδευσης, κατασκευών και ανταγωνισμού.

Επίσης, υπεραμύνθηκε της φορολογικής πολιτικής που ακολούθησε, επισημαίνοντας ότι μείωσε τους φόρους τα τελευταία δυο χρόνια. Επίσης, εμφανίστηκε πεπεισμένος για την θετική έκβαση της δίκης που θα διεξαχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σχετικά με την αναμόρφωση του συστήματος υγείας, παρά τις αντιρρήσεις περί αντισυνταγματικότητας που διατύπωσε δικαστής στη Φλοριντα.

«Νομίζω ότι ο δικαστής της Φλόριντα είχε άδικο και πάρτε υπόψη σας ότι μόνο ο ένας από τους 12 ανέδειξε την έννοια της αντισυνταγματικότητας του νόμου», είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Επίσης, υποστήριξε ότι το μεγαλύτερο πρακτικό πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι να ξεφύγει από την «προστατευόμενη φούσκα» του Λευκού Οίκου.

Πηγή: Newscode.gr