ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλ Κάιντα στρατολογεί ευρωπαίους μαχητές

Η Αλ Κάιντα στρατολογεί ευρωπαίους μαχητές
Το τελευταίο διάστημα οι απειλές της Αλ Κάιντα στρέφονται όλο και πιο πολύ κατά της Ευρώπης...

Το τελευταίο διάστημα οι απειλές της Αλ Κάιντα στρέφονται όλο και πιο πολύ κατά της Ευρώπης, με το τρομοκρατικό δίκτυο να εντατικοποιεί τη στρατολόγηση ευρωπαίων μαχητών.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», επικαλούμενη έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών, δημοσιεύει ότι πάνω από 100 Ευρωπαίοι εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα της Αλ Κάιντα κατά μήκος των συνόρων Πακιστάν-Αφγανιστάν, σε σύγκριση με «μερικές μεμονωμένες περιπτώσεις», πριν από τρία χρόνια.

Η εφημερίδα «Le Figaro», επίσης, αναφέρει ότι οι μυστικές υπηρεσίες είχαν παρακολουθήσει επικοινωνίες από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Δυτική Αφρική, που αυτοαποκαλείται Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγρέμπ (AQMI), που κατηγορεί τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι προσπαθούν να εγκαταστήσουν ένα καθεστώς μαριονέτα στην Τυνησία.

Το σημείωμα της γαλλικής μυστικής υπηρεσίας αναφέρει ότι η AQMI προειδοποιεί ότι η Αμερική και η Γαλλία δεν θα δεχθούν νέους ηγέτες στην Τυνησία, που δεν θα υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, και σημειώνει ότι οι δύο χώρες κινούν τα νήματα και στη γειτονική Αλγερία.

Η AQMI έχει εντείνει τις επιθέσεις της κατά γάλλων υπηκόων στη Δυτική Αφρική κατά το παρελθόν έτος, με τις απαγωγές τουλάχιστον οκτώ ατόμων και σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα.