ΚΟΣΜΟΣ

Απελευθερώθηκε το στέλεχος της Google στην Αίγυπτο

Απελευθερώθηκε το στέλεχος της Google στην Αίγυπτο
Ο Αιγύπτιος Ουαέλ Γόνιμ, στέλεχος της Google, που είχε συλληφθεί στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων...

Ο Αιγύπτιος Ουαέλ Γόνιμ, στέλεχος της Google, που είχε συλληφθεί στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, δήλωσε πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Παράλληλα και το δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι ο Γόνιμ αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα η Google ανακοίνωσε ότι ο Γόνιμ, επικεφαλής του τομέα μάρκετινγκ για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, είχε εξαφανιστεί από τις 27 Ιανουαρίου και ότι θα ξεκινούσε δημόσια έρευνα για τον εντοπισμό του. Επίσης είχε ανοίξει μία τηλεφωνική γραμμή για οποιονδήποτε είχε πληροφορίες για την τύχη του.

Στο μεταξύ και ο αδελφός του είχε δηλώσει στην αμερικανική εφημερίδα "Wall Street Journal" ότι αγνοείται η τύχη του από τις 28 Ιανουαρίου, έπειτα από μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο.

Η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε χθες ανησυχία για τυχόν βασανιστήρια που μπορεί να υποστεί ο Γόνιμ κατά την κράτησή του. Σύμφωνα με την Αμνηστία, η οποία επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες, ο Γόνιμ συνελήφθη από ανθρώπους με πολιτικά, μάλλον μέλη των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, κατά τις διαδηλώσεις στο Κάιρο.

Ο Γόνιμ είχε αναχωρήσει από το Ντουμπάι, όπου κατοικεί, για να μεταβεί στην Αίγυπτο στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν αρχίσουν οι μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με την Αμνηστία.