ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο «επαναστάτης των μενού» του Λευκού Οίκου

Πέθανε ο «επαναστάτης των μενού» του Λευκού Οίκου
Ο Ρενέ Βερντόν, ο οποίος διετέλεσε σεφ στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Τζον Φ. Κένεντι και θεωρήθηκε «πρεσβευτής»...

Ο Ρενέ Βερντόν, ο οποίος διετέλεσε σεφ στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας του Τζον Φ. Κένεντι και θεωρήθηκε «πρεσβευτής» της γαλλικής κουζίνας στις ΗΠΑ, πέθανε σε ηλικία 86 ετών, έγινε γνωστό από τη σύζυγό του.

Ο Βερντόν πέθανε την Τετάρτη από λευχαιμία στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση των «New York Times» η σύζυγός του, Ιβέτ.

Υπό την καθοδήγηση της Πρώτης Κυρίας, Τζάκι Κένεντι, ο γάλλος σεφ έφερε την επανάσταση στο μενού του Λευκού Οίκου, το οποίο μέχρι τότε στερείτο έμπνευσης.

Ο Βερντόν, ο οποίος ήταν υπέρμαχος των φρέσκων και εποχικών τροφίμων, καλλιεργούσε λαχανικά στην ταράτσα του Λευκού Οίκου και βότανα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας.

Το πρώτο του επίσημο γεύμα που παρασκεύασε στον Λευκό Οίκο ήταν στις 5 Απριλίου του 1961 προς τιμήν του βρετανού πρωθυπουργού, Χάρολντ Μακμίλαν, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη.

Το 1965 παραιτήθηκε από σεφ του Λευκού Οίκου έχοντας αγανακτήσει με τις γαστριμαργικές επιλογές του διαδόχου του Κένεντι, Λίντον Τζόνσον, ενός τεξανού ο οποίος προτιμούσε τα κατεψυγμένα λαχανικά.