ΚΟΣΜΟΣ

"Stop" στον Άγιο Βαλεντίνο

"Stop" στον Άγιο Βαλεντίνο
Στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ δεν θα γιορτάσουν φέτος την Ημέρα των Ερωτευμένων. Ο λόγος είναι...

Στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ δεν θα γιορτάσουν φέτος την Ημέρα των Ερωτευμένων. Ο λόγος είναι ότι οι αρχές της πόλης αποφάσισαν ότι ο εορτασμός του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί αρνητική επιρροή για την τοπική νεολαία.

«Η ατμόσφαιρα τέτοιων γιορτών δεν βοηθά τους νέους να αναπτύξουν πνευματικές και ηθικές αξίες», αναφέρει εκπρόσωπος του κυβερνήτη της πόλης. «Αυτοί οι εορτασμοί πρώτα απ’ όλα είναι επικερδείς για τους εμπορικούς οργανισμούς». Στη μαύρη λίστα έχει μπει και το Halloween.

Τις «ευλογίες» του στην απαγόρευση έδωσε και ο τοπικός αρχιεπίσκοπος.

Το Πανεπιστήμιο απαγόρευσε στους φοιτητές να κάνουν πάρτι και να δώσουν συναυλίες στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ και στον ζωολογικό κήπο της πόλης δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση εισιτηρίων στα ερωτευμένα ζευγαράκια που θα θελήσουν να κάνουν μια ρομαντική βόλτα εκεί.

Αντί τέτοιων «ξενόφερτων» γιορτών, οι τοπικές αρχές προτείνουν να γιορτάζεται η «Ημέρα της Βότκας». Το 2008 είχε επίσης προταθεί ο εορτασμός μιας παλιάς προ-επαναστατικής παράδοσης, της «Ημέρας της Οικογένειας, της Αγάπης και της Πίστης» ή αλλιώς της γιορτής των Αγίων Πέτρου και Φεβρονίας.

Το 2010 στην ίδια περιοχή οι αρχές απαγόρευσαν τις συναυλίες heavy metal μουσικής, με το ίδιο πάντα σκεπτικό.