ΚΟΣΜΟΣ

Στα χέρια της αστυνομίας δύο ακόμη δημοσιογράφοι στην Αίγυπτο

Στα χέρια της αστυνομίας δύο ακόμη δημοσιογράφοι στην Αίγυπτο
Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά ενδεχομένως ακόμα και την παραμονή των ανταποκριτών τους στην Αίγυπτο...

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά ενδεχομένως ακόμα και την παραμονή των ανταποκριτών τους στην Αίγυπτο μετά την κράτηση τεσσάρων Αυστραλών δημοσιογράφων στο Κάιρο. Πρόκειται για δύο μέλη της εκπομπής «Ξένος Ανταποκριτής» του κρατικού καναλιού ABC, o ομογενής ανταποκριτής του συγκροτήματος Φέρφαξ, Ιάσων Κουτσούκης και ο ανταποκριτής του συγκροτήματος Νιους, Τζον Λάιονς. Οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στην στρατιωτική αστυνομία.

«Μας κάλυψαν τα μάτια και μας πέρασαν χειροπέδες για να μας οδηγήσουν σε ένα τμήμα όπου μας ανέκριναν. Μας άφησαν ελεύθερους μετά από 90 λεπτά» είπε ο Ιάσων Κουτσούκης.

«Εμείς την βγάλαμε φτηνά. Ανησυχώ όμως για τους ντόπιους δημοσιογράφους. Ακούμε φρικιαστικές ιστορίες» πρόσθεσε ο ομογενής δημοσιογράφος. Ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του για να εκφράσει την «έντονη ανησυχία του». «Αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί σύντομα εμείς θα αποσύρουμε τον ανταποκριτή μας» είπε εκπρόσωπος σου συγκροτήματος News.

Πηγή: newscode.gr