ΚΟΣΜΟΣ

Την εμπιστοσύνη του Σαρκοζί απολαμβάνει η Μισέλ Αλιό-Μαρί

Την εμπιστοσύνη του Σαρκοζί απολαμβάνει η Μισέλ Αλιό-Μαρί
Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί, η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές της στην...

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί, η οποία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές της στην Τυνησία, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί και μπορεί να συνεχίσει την αποστολή της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. "Απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και του προέδρου, αυτό είναι επιβεβεβαιωμένο και στο μέτρο που απολαμβάνει εμπιστοσύνης, η υπουργός δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσει την αποστολή της", διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουέν.

Η Μισέλ Αλιό-Μαρί δέχεται εδώ και δυο εβδομάδες πιέσεις να παραιτηθεί επειδή χρησιμοποίησε δυο φορές το ιδιωτικό αεροσκάφος ενός τυνήσιου επιχειρηματία, φίλου της οικογένειας Μπεν Αλι, του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, στη διάρκεια διακοπών της στα τέλη του 2010 στην Τυνησία, στις αρχές της Επανάστασης του Γιασεμιού.

"Η Μισέλ Αλιό-Μαρί έδωσε εξηγήσεις, είπε ότι δεν θα έκανε πάλι κάτι τέτοιο και παραδέχθηκε το λάθος της", τόνισε ο Μπαρουέν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έδωσε τροφή για εικασίες, χθες, όσον αφορά την τύχη της υπουργού, αρνούμενος να κάνει οποιδήποτε σχόλιο, ενώ βρισκόταν στη Βαρσοβία για μια διάσκεψη κορυφής Πολωνίας-Γερμανίας-Γαλλίας. Ο Σαρκοζί θα κάνει δηλώσεις για το ζήτημα αυτό προς το τέλος της εβδομάδας.

Χθες το βράδυ, το περιβάλλον της Μισέλ διέψευσε πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα πολωνικής εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε η αποπομπή της υπουργού στη διάρκεια της επισκεψης της γαλλικής αντιπροσωπείας στη Βαρσοβία.

"Διαψεύδουμε επισήμως την εντελώς αβάσιμη και γελοία πληροφορία αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε σε πολωνική ιστοσελίδα και αναπαρήχθη από γαλλικές ιστοσελίδες", δήλωσε ο Γκιγιόμ Ντιντιέ, σύμβουλος επικοινωνίας της Μισέλ Αλιό-Μαρί.

Η ιστοσελίδα της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza ανέφερε ότι "η Μισέλ Αλιό-Μαρί δεν ηγείται πλέον της γαλλικής διπλωματίας". Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "ο πρόεδρος τής γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή καθ΄οδόν προς τη Βαρσοβία".

Πηγή: newscode.gr