ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση Ερντογάν κατά των Τουρκοκυπρίων

Νέα επίθεση Ερντογάν κατά των Τουρκοκυπρίων
Νέες βολές απέναντι Τουρκοκύπριους διαδηλωτές εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι “τα πανό...

Νέες βολές απέναντι Τουρκοκύπριους διαδηλωτές εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι “τα πανό προκαλούν ζημία στα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων και διευκολύνουν τους Ελληνοκύπριους”.


Ο Ερντογάν ζήτησε, ήδη την Κυριακή, την παραπομπή στη δικαιοσύνη Τουρκοκυπρίων που διαδήλωσαν κρατώντας Κυπριακές σημαίες.


«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου και ζήτησε από την Κομισιόν να τις καταδικάσει.


Ο Ερντογάν επανήλθε στο θέμα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και δήλωσε ότι “κάναμε τις αναγκαίες προειδοποιήσεις προς τους αξιωματούχους της ΤΔΒΚ”.


“Η μεγαλύτερη οικονομική, διπλωματική και πολιτική στήριξη προς την ΤΔΒΚ υπήρξε κατά τα οκτώ χρόνια των κυβερνήσεων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης” υποστήριξε ο Ερντογάν.


“Μην προσπαθήσει κανείς να κάνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης την ΤΔΒΚ. Ειδικά η αντιπολίτευση δε μπορεί να μας ανταγωνιστεί στο θέμα της Κύπρου. Σε καμία άλλη περίοδο δεν έχουν προβληθεί τα δικαιώματα της Βόρειας Κύπρου σε διεθνές επίπεδο, όσο την περίοδο αυτή”, επεσήμανε.


Χαρακτήρισε το Κυπριακό “εθνική υπόθεση” και τόνισε ότι κάθε πρωτοβουλία του ΤΔΒΚ που θα εξυπηρετεί τα σχέδια της ελληνοτουρκικής πλευράς “θα μας βρει μπροστά της”.


O Tούρκος πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας: “η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα στην υπόθεση της Κύπρου. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους τουρκοκύπριους αδελφούς της, αλλά δεν θα επιτρέψει καμία σπέκουλα. Και μιλάω ξεκάθαρα, όποιος θέλει μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει”.