ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αιγύπτιος-στέλεχος της Google διαχειριστής αντικαθεστωτικού γκρουπ

Ο Αιγύπτιος-στέλεχος της Google διαχειριστής αντικαθεστωτικού γκρουπ
Με τα μάτια δεμένα επί δώδεκα ημέρες ήταν υπό κράτηση o επικεφαλής μάρκετινγκ της Google...

Με τα μάτια δεμένα επί δώδεκα ημέρες ήταν υπό κράτηση o επικεφαλής μάρκετινγκ της Google για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο αιγύπτιος Ουαέλ Γόνεμ, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο.

Ο Γόνεμ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο, επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι ο διαχειριστής της σελίδας του Facebook «Είμαστε όλοι ο Χάλεντ Σαΐντ».

Αυτό το γκρουπ, μαζί με το κίνημα της 6ης Απριλίου, συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει την απελευθέρωσή του, ενώ είχε εκφράσει και την ανησυχία ότι μπορεί να υποστεί βασανιστήρια, όμως ο Γόνεμ δήλωσε ότι δεν του «συνέβη τίποτε».

«Δεν είμαι ήρωας, κοιμόμουν επί 12 ημέρες. Ήρωες είναι αυτοί που ήταν στο δρόμο, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, που θυσίασαν τη ζωή τους, που χτυπήθηκαν, που συνελήφθησαν, που εκτέθηκαν σε κίνδυνο», υπογράμμισε.

Όταν το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε εικόνες νεαρών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ο Γόνεμ χαμήλωσε το κεφάλι του κλαίγοντας.

«Θέλω να πω σε κάθε μητέρα, σε κάθε πατέρα που έχασαν ένα γιο, λυπάμαι, δεν φταίμε εμείς, το ορκίζομαι, δεν φταίμε εμείς, φταίνε αυτοί που ήταν στην εξουσία και που προσπαθούν να παραμείνουν. Θέλω να φύγω», είπε προτού αποχωρήσει βιαστικά από το τηλεοπτικό στούντιο.