ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστικές επιθέσεις και αεροπορικές επιδρομές στο Πακιστάν

Βομβιστικές επιθέσεις και αεροπορικές επιδρομές στο Πακιστάν
Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν από μία βομβιστική επίθεση και αεροπορικές επιδρομές...

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν από μία βομβιστική επίθεση και αεροπορικές επιδρομές του στρατού που ακολούθησαν.

Μια βόμβα είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου, η οποία έπληξε ένα ημιφορτηγό της αστυνομίας όταν εξερράγη, στην περιοχή Μίθρα στα προάστια της Πεσάβαρ, πρωτεύουσας της επαρχίας Χάιμπερ-Πακτούνχουα. Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί που επέβαιναν σκοτώθηκαν.

«Το όχημα της αστυνομίας έγινε στόχος όταν αφίχθη μετά από μικρή έκρηξη κοντά σε εγκαταλελειμμένο φυλάκιο», δήλωσε ο Άχμαλ Χαν, αξιωματικός της αστυνομίας στο τμήμα στην Μίθρα.

«Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επιτόπου και ο άλλος εξέπνευσε αργότερα στο νοσοκομείο», συνέχισε. «Δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται».

Η Πεσάβαρ αποτελεί τη βασική πύλη για την περιοχή των φυλών Χάιμπερ, στην μεθόριο με το Αφγανιστάν, όπου κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν εναντίον ισλαμιστών εξτρεμιστών οι οποίοι έχουν προβεί επανειλημμένα σε ενέργειες στην πόλη.

Στη συνέχεια, στρατιωτικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν «θέσεις των Ταλιμπάν» στην περιοχή Οράκζαι, σκοτώνοντας δέκα εξ αυτών και τραυματίζοντας άλλους έξι.

«Τα μαχητικά μας έπληξαν 10 κρησφύγετα των ανταρτών στο Νταμπούρι, στο Σίνα και στο Νάκα», είπε ο ταγματάρχης Φαζάλ ουρ Ρεχμάν, εκπρόσωπος της Μεθοριοφρουράς, ενός ειδικού παραστρατιωτικού σώματος.

Ο στρατός του Πακιστάν υποστηρίζει ότι πάνω από 1.000 μαχητές των Ταλιμπάν και της αλ Κάιντα έχουν «εξολοθρευτεί» στην εκστρατεία που εξαπέλυσε πέρυσι για να «εξαλείψει» τα καταφύγια των ανταρτών.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης στο Ισλαμαμπάντ πάντως είναι δύσκολο να επαληθευτούν καθώς η εμπόλεμη ζώνη παραμένει σχεδόν εντελώς απρόσιτη για τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.