ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα συνεχίζει τις επικρίσεις των διαδηλωτών στα κατεχόμενα

Η Άγκυρα συνεχίζει τις επικρίσεις των διαδηλωτών στα κατεχόμενα
Διαστάσεις εμφυλίου τείνει να πάρει η υπόθεση των αντιδράσεων της Άγκυρας για τις διαδηλώσεις στα κατεχόμενα...

Διαστάσεις εμφυλίου τείνει να πάρει η υπόθεση των αντιδράσεων της Άγκυρας για τις διαδηλώσεις στα κατεχόμενα, όπου οι διαδηλωτές φώναζαν πριν από κάποιες ημέρες συνθήματα εναντίον της Τουρκίας.

Ο τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου, Μεχμέτ Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, έδωσε συνέχεια σήμερα, μετά από τις δηλώσεις του Ερντογάν. Ο τούρκος υπουργός είπε ότι "η ΤΔΒΚ κάνει σπατάλες δυσανάλογες προς την οικονομία της". Υποστήριξε μάλιστα ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία έπρεπε "πρώτη από όλους να αντιδράσει στα συνθήματα που ακούστηκαν εναντίον της Τουρκίας".

Μιλώντας σήμερα σε τούρκους δημοσιογράφους, ο Τσαγλαγιάν είπε "εάν βλέπατε τα πανό και ακούγατε τα συνθήματα στις διαδηλώσεις, κι εσείς οι ίδιοι δεν θα λέγατε λιγότερα πράγματα από τον πρωθυπουργό". "Ούτε η Τουρκία, ούτε και η κυβέρνησή μας δεν αξίζει τέτοια συμπεριφορά. Κανείς δεν μπορεί να μας δικαιολογήσει το γεγονός ότι ένας τούρκος πολίτης της ΤΔΒΚ κρατάει στα χέρια του σημαία της Ελληνοκυπριακής πλευράς", τόνισε.

Ο τούρκος υπουργός έδωσε συνέχεια και στην κριτική περί σπατάλης εκ μέρους των τουρκοκυπρίων, πράγμα που είχε ξεκινήσει ο τούρκος πρωθυπουργός. "Το κατά κεφαλήν εισόδημα και ο βασικός μισθός στην ΤΔΒΚ είναι πιο πάνω σε σχέση με την Τουρκία. Πάνω από τους μισούς τουρκοκύπριους είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η ΤΔΒΚ κάνει σπατάλες δυσανάλογες προς την οικονομία της", είπε ο Τσαγλαγιάν και πρόσθεσε: "Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Πρωθυπουργό. Και λίγα είπε".

Τέλος ο Τσαγλαγιάν επεσήμανε ότι "θα ήταν λάθος να αποδοθούν σε όλο το λαό της ΤΔΒΚ αυτά που συνέβησαν στη διαδήλωση".