ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε ομήρους απελευθερώνουν οι αντάρτες FARC

Πέντε ομήρους απελευθερώνουν οι αντάρτες FARC
Δύο ελικόπτερα της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας...

Δύο ελικόπτερα της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας, που φέρουν το έμβλημα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, αναχώρησαν σήμερα για την Κολομβία, προκειμένου να αναζητήσουν και να παραλάβουν πέντε ομήρους οι οποίοι πρόκειται να απελευθερωθούν από τους αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Τα ελικόπτερα κατευθύνονται στο Βιλαβισένσιο της Κολομβίας όπου θα λάβουν νέες οδηγίες, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός. Οι ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας διέθεσαν τα δύο ελικόπτερα και τα πληρώματά τους.

Στις 31 Ιανουαρίου οι αντάρτες είχαν μεταδώσει τις συντεταγμένες της τοποθεσίας όπου θα απελευθέρωναν τους πέντε ομήρους. Τη διαδικασία συντονίζει ο Ερυθρός Σταυρός. Οι όμηροι θα απελευθερωθούν μετά τις 9 Φεβρουαρίου.

Τον Δεκέμβριο οι FARC είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να απελευθερώσουν χωρίς όρους και χωρίς ανταλλάγματα δύο στρατιωτικούς, ένα ταγματάρχη της αστυνομίας και δύο δημοτικούς συμβούλους που είχαν απαχθεί στο διάστημα από το 2007 μέχρι το 2010. Οι τρεις πρώτοι χαρακτηρίζονται από τους αντάρτες "πολιτικοί κρατούμενοι".