ΚΟΣΜΟΣ

Αναγκαία η επίσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Μ. Ανατολή

Αναγκαία η επίσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Μ. Ανατολή
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να μεταβεί στη Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να άρει το αδιέξοδο στην ειρηνευτική...

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να μεταβεί στη Μέση Ανατολή σε μια προσπάθεια να άρει το αδιέξοδο στην ειρηνευτική διαδικασία και να εκτιμήσει την κατάσταση στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της περιοχής, δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν.

Οι 15 πρεσβευτές θα έπρεπε να επισκεφτούν την Γάζα, το Ισραήλ, την Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο, τόνισε ο Τσούρκιν στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας πως δεν έχει πραγματοποιηθεί αποστολή του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Μέση Ανατολή από το 1979.

"Πιστεύουμε πως δεν είναι σωστό το γεγονός ότι το ΣΑ έχει να επισκεφτεί την περιοχή τόσο καιρό", πρόσθεσε.

"Κάνουμε τώρα αυτήν την πρόταση διότι ανησυχούμε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Όπως γνωρίζετε, όλες οι προσπάθειες για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους κατέληξαν σε αδιέξοδο και η κατάσταση στην περιοχή είναι εύθραυστη", υπογράμμισε.

Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε ακόμα πως οι πρεσβευτές του ΣΑ έχουν συζητήσει τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης αποστολής, αλλά δεν έχει αποφασιστεί καμιά ημερομηνία. "Έχουν εκφραστεί κάποιες ανησυχίες, αλλά δεν υπάρχουν κατηγορηματικές αντιρρήσεις", κατέληξε