ΚΟΣΜΟΣ

Σε δίκη παραπέμπεται ο Σίλβιο

Σε δίκη παραπέμπεται ο Σίλβιο
Εισαγγελείς στην Ιταλία ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ζητήσουν την άμεση παραπομπή του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για...

Εισαγγελείς στην Ιταλία ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ζητήσουν την άμεση παραπομπή του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε δίκη για κατάχρηση εξουσίας και εκπόρνευση ανηλίκου.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι είπε ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα σε δικαστήριο.

Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι πλήρωσε για σεξ την τότε 17χρονη Ρούμπι Καρίμα και ότι μεσολάβησε για να αφεθεί ελεύθερη όταν βρέθηκε υπό αστυνομική κράτηση.

Η πλέον 18χρονη Μαροκινή χορεύτρια, που αρνείται ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον πρωθυπουργό, προσήχθη από την αστυνομία ως ύποπτη για κλοπή αλλά αφέθηκε ελεύθερη μετά από τηλεφώνημα του Μπερλουσκόνι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Τον περασμένο μήνα, το Συνταγματικό Δικαστήριο τροποποίησε το νόμο που παρείχε προσωρινή ασυλία στον πρωθυπουργό και τους υψηλόβαθμους υπουργούς, επιτρέποντας στους δικαστές να αποφασίσουν κατά περίπτωση αν εν ενεργεία πρωθυπουργός μπορεί να παραπέμπεται σε δίκη.


Το σκάνδαλο έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι , η οποία είχε ήδη αποδυναμωθεί μετά την αποχώρηση του Τζιανφράνκο Φίνι από το κόμμα Λαός της Ελευθερίας τον περασμένο χρόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ούτε η διατύπωση των πρόσφατων κατηγοριών έχει καταφέρει τη χαριστική βολή τον δισεκατομμυριούχο-πρωθυπουργό.