ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Πακιστάν

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Πακιστάν
Στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των εξόδων της κυβέρνησης παραιτήθηκε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν, ανακοίνωσε...

Στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των εξόδων της κυβέρνησης παραιτήθηκε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο του Πακιστάν, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

"Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου", τόνισε στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι, σύμφωνα με αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

"Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις παραιτήσεις στον πρόεδρο, ο οποίος θα τις αποδεχτεί", πρόσθεσε ο ίδιος.

Αμέσως μετά, η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Φαραχνάζ Ισφαχάνι δήλωσε πως η απόφαση αυτή ελήφθη για να "αντιμετωπιστεί η οικονομική πραγματικότητα του Πακιστάν".


Η οικονομία του Πακιστάν επλήγη από τις περσινές πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ξένη βοήθεια αργεί, εν μέρει λόγω της ανησυχίας για το αν η πακιστανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα αλλά και τη βούληση να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πάντως πως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δεν θα βοηθήσει στην επίλυση των δομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας.