ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαταστάθηκαν οι μεταδόσεις του Al Jazeera στην Αίγυπτο

Αποκαταστάθηκαν οι μεταδόσεις του Al Jazeera στην Αίγυπτο
Η Αιγυπτιακής ιδιοκτησίας δορυφορική εταιρία Nilesat αποκατέστησε τις μεταδόσεις του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera, που εδρεύει στο...

Η Αιγυπτιακής ιδιοκτησίας δορυφορική εταιρία Nilesat αποκατέστησε τις μεταδόσεις του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera, που εδρεύει στο Κατάρ, και είχε προκαλέσει την οργή των αρχών λόγω της κάλυψής του για το θέμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ανέφεραν το δίκτυο και τηλεθεατές σήμερα.

Η Nilesat είχε διακόψει την μετάδοση του αλ Τζαζίρα την 1η Φεβρουαρίου, σχεδόν την ίδια ώρα με την έναρξη των αντιδιαδηλώσεων από υποστηρικτές του προέδρου Μουμπάρακ που συνοδεύτηκαν από βίαιες επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν το αλ Τζαζίρα ότι υποκίνησε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και υπερέβαλε όσον αφορά το μέγεθος των κινητοποιήσεων--επί ημέρες πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έβγαιναν στους δρόμους καθημερινά.

Το κίνημα διαμαρτυρίας διάκειται ευνοϊκά προς το αλ Τζαζίρα κι επικρίνει τα κρατικά ΜΜΕ, που παραμένουν υπό τον έλεγχο του υπουργού Πληροφοριών Άνας ελ Φίκι.

Σε συνάντησή του με τους διευθυντές Αιγυπτιακών εφημερίδων χθες Τρίτη ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν υποστήριξε ότι μη Αιγυπτιακά δορυφορικά δίκτυα «προσέβαλαν και μείωσαν την Αίγυπτο».

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδιά του για τα κρατικά ΜΜΕ ο Σουλεϊμάν είπε ότι ο ρόλος τους είναι να απευθύνονται σε όλους τους Αιγύπτιους, όχι μόνο στο κίνημα των διαδηλωτών, «ώστε (οι μάζες) να γνωρίζουν ότι το καθεστώς μπορεί ακόμα να εκπληρώσει το ρόλο του».

Πηγή: newscode.gr