ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο

Αυξάνονται οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο
Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία...

Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από σφαίρες σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας στην επαρχία της Νέας Κοιλάδας, στη δυτική Αίγυπτο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της περιοχής.

Η διαδήλωση στη Νέα Κοιλάδα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα, ήταν η πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση στην περιοχή, ξέσπασε χθες και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.

Την Τρίτη οι αστυνομικοί έβαλαν με πραγματικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών στην πόλη Ελ Χάργκο, που απέχει περίπου 500 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου. Σήμερα τρεις άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Το πλήθος αντέδρασε πυρπολώντας επτά κυβερνητικά κτήρια, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικά τμήματα, ένα δικαστήριο και την τοπική έδρα του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Αυτές ήταν οι σοβαρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών αφότου οι πρώτοι εξαφανίστηκαν από τους δρόμους των πόλεων της Αιγύπτου μετά τις ταραχές της 28ης Ιανουαρίου, όταν αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας πλαστικές σφαίρες, τους ξυλοκόπησαν και εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Εκείνη τη νύχτα ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, έστειλε το στρατό να καταστείλει τις διαδηλώσεις.