ΚΟΣΜΟΣ

«Σβήνουν» οι ελπίδες για τα δίδυμα κοριτσάκια

«Σβήνουν» οι ελπίδες για τα δίδυμα κοριτσάκια
Τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται από τις 30 Ιανουαρίου φαίνεται ότι είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο με κατεύθυνση...

Τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται από τις 30 Ιανουαρίου φαίνεται ότι είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο με κατεύθυνση την Κορσική μαζί με τον πατέρας τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της εισαγγελίας της Μασαλίας.

«Γνωρίζουμε από χθες, Τρίτη, από τους επιβάτες του πλοίου που κατευθυνόταν από τη Μασαλία στο Προπριάνο (στη νότια Κορσική) ότι ήταν μαζί με τις κόρες του», δήλωσε ο εισαγγελέας Ζακ Νταλέ σε συνέντευξη Τύπου από το δικαστικό μέγαρο της Μασαλίας.

«Δυστυχώς θεωρείται πολύ πιθανό η κατάληξη να είναι άσχημη, παρόλο που όλα είναι ακόμη πιθανά καθώς δεν έχουμε βρει τα πτώματα των κοριτσιών», προσέθεσε ο εισαγγελέας.

Δύο επιβάτες καθώς και μία γυναίκα που βρισκόταν στη διπλανή καμπίνα από τον Ματίας Σεπ και τις δύο κόρες του, Αλίσια και Λίβια 6 ετών, είναι οι μάρτυρες τους οποίους επικαλείται η εισαγγελία.

Μετά από αυτή την εμφάνιση οι ερευνητές χάνουν τα ίχνη των κοριτσιών, παρόλο που ένας μάρτυρας, «ένας ηλικιωμένος άνδρας» από το Προπριάνο της Κορσικής, δήλωσε ότι «είδε από μακριά να κατεβαίνουν με τα πόδια ένας άνδρας και δύο κορίτσια», χωρίς όμως να είναι σε θέση να τα αναγνωρίσει.

«Μετά από αυτό δεν τον ξαναβλέπουμε (τον Ματίας Σεπ) μαζί με τα παιδιά του, υποθέτουμε ότι κατέβηκε στο Προπριάνο χωρίς όμως να είμαστε βέβαιοι, καθώς το πλοίο συνέχιζε μέχρι τη Σαρδηνία». «Μεταξύ της άφιξης τους στο Προπριάνο την 1η Φεβρουαρίου και την αυτοκτονία του στις 3 Φεβρουαρίου δεν υπάρχουν μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν την παρουσία των κοριτσιών μαζί του», τόνισε ο Νταλέ.

«Υπάρχουν πολλές εικασίες, η πιο θλιβερή και η τραγική από αυτές είναι ότι έδωσε τέλος στη ζωή των κοριτσιών, ότι τις σκότωσε είτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Μασσαλία προς το Προπριάνο είτε στη συνέχεια», κατέληξε ο εισαγγελέας στη συνέντευξη Τύπου.

Από χθες πάντως, η ανησυχία της οικογένειας είχε κορυφωθεί, καθώς ένας φάκελος με 5.000 ευρώ έφτασε ταχυδρομικά στη μητέρα των κοριτσιών με αποστολέα τον αυτόχειρα πατέρα. Το γεγονός αυτό ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες ο πατέρας να είχε εξασφαλίσει φροντίδα για τις κόρες του, πριν αυτοκτονήσει.

Διαβάστε επίσης:

Νέα εξέλιξη κορυφώνει την αγωνία για τις δίδυμες

Θρίλερ με δίδυμες, τις απήγαγε ο πατέρας τους και αυτοκτόνησε