ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σύλληψη στην έρευνα για τους νεκρούς Αλβανούς διαδηλωτές

Νέα σύλληψη στην έρευνα για τους νεκρούς Αλβανούς διαδηλωτές
Ένας ακόμη αξιωματικός της αλβανικής εθνικής φρουράς συνελήφθη σήμερα στα Τίρανα...

Ένας ακόμη αξιωματικός της αλβανικής εθνικής φρουράς συνελήφθη σήμερα στα Τίρανα στο πλαίσιο της έρευνας για τα αιματηρά επεισόδια που στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, στις 21 Ιανουαρίου, στην αλβανική πρωτεύουσα.

Μετά τη χθεσινή σύλληψη του αρχηγού των ειδικών δυνάμεων της εθνικής φρουράς, σήμερα οι αρχές συνέλαβαν τον υπαρχηγό της φρουράς, Άλφρεντ Αχμετσενάι.

Ο Αχμετσενάι κατηγορείται για ανθρωποκτονία και κατάχρηση εξουσίας και φέρεται να έχει δώσει εντολή για να ανοιχθεί πυρ κατά των διαδηλωτών.

Οι έρευνες της Γενικής Εισαγγελίας διεξάγονται από ομάδα Αλβανών και Αμερικανών ανακριτών, μετά τις κατηγορίες του πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, κατά της Γενικής Εισαγγελέως, Ίνα Ράμα, για "μονομερή στάση", όταν υπέγραψε έξι εντάλματα σύλληψης για ανώτατους αξιωματούχους της εθνικής φρουράς μετά τα επεισόδια.

Ο κ. Μπερίσα είχε επανειλημμένα κατηγορήσει τη Γενική Εισαγγελέα της χώρας για μονομερή στάση μετά τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των έξι αξιωματούχων, καθώς, όπως είχε πει, δεν είχε αρχίσει καμία έρευνα σε βάρος των εμπνευστών και οργανωτών της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης που κατέληξε σε τραγωδία.