ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκαν πατέρας και γιοι στην Ιταλία

Βρέθηκαν πατέρας και γιοι στην Ιταλία
Ο πατέρας και οι δύο γιοι του που αγνοούνταν από τη Δευτέρα το βράδυ...

Ο πατέρας και οι δύο γιοι του που αγνοούνταν από τη Δευτέρα το βράδυ από το καντόνι Τσουγκ της κεντρικής Ελβετίας, βρέθηκαν σήμερα ζωντανοί στην Ιταλία, κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο, ανακοίνωσε η ελβετική αστυνομία.

«Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα παιδιά είναι καλά», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όσον αφορά τον πατέρα, είναι «μπερδεμένος αλλά σε καλή κατάσταση».

Η ελβετική αστυνομία δεν έδωσε καμία εξήγηση για την υπόθεση, αναφέροντας μόνο ότι περιμένει επιπλέον στοιχεία από τις ιταλικές αρχές. Ο πατέρας και οι δύο γιοι του δεν είχαν μαζί τους χρήματα, ούτε βενζίνη στο αυτοκίνητό τους.

Ο 50χρονος πατέρας και οι γιοι του, Τιμ, 7 ετών και Λόρις, 10 ετών, δεν είχαν δώσει κανένα σημείο ζωής από την Δευτέρα, όταν έφυγαν από το σπίτι της οικογένειας για να κάνουν ψώνια. Όταν άργησαν να επιστρέψουν, η μητέρα των παιδιών ειδοποίησε την αστυνομία.

Η αστυνομία του ελβετικού καντονιού είχε εγγράψει τους τρεις αγνοούμενους στο πληροφοριακό σύστημα Σένγκεν (SIS), στο οποίο συνδέονται οι αστυνομικές δυνάμεις 25 χωρών.

Ένα ελικόπτερο του ελβετικού στρατού εξοπλισμένο με κάμερα με υπέρυθρες ακτίνες πήρε μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, ενώ είχαν κινητοποιηθεί και δύτες, ώστε να ερευνηθεί η πιθανότητα ατυχήματος.

Πάντως, δεν παρέλειψαν να σημειώσουν οι αρχές ότι ο άνδρας δεν φαίνεται να έχει αυτοκτονικές τάσεις, ενώ είχε καλές σχέσεις με τη σύζυγό του.