ΚΟΣΜΟΣ

«Stop» στις νέες συνομιλίες από τη Β.Κορέα

«Stop» στις νέες συνομιλίες από τη Β.Κορέα
Το ενδεχόμενο νέων συνομιλιών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας απέκλεισε σήμερα η Πιονγιάνγκ μέχρις ότου η Σεούλ δείξει ενδιαφέρον για τη...

Το ενδεχόμενο νέων συνομιλιών μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας απέκλεισε σήμερα η Πιονγιάνγκ μέχρις ότου η Σεούλ δείξει ενδιαφέρον για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων.

Οι διήμερες στρατιωτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών «κατέρρευσαν και δεν ήταν παρά ένα χάσιμο χρόνου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στις διαπραγματεύσεις.

«Εφόσον είναι φανερό ότι οι προδότες δε θέλουν τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα και θέλουν ν΄αποφύγουν το διάλογο, ο στρατός και ο λαός μας δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να συζητήσουν μαζί τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προδότες χαρακτηρίζει η βορειοκορεατική πλευρά μεταξύ άλλων, τα υπουργεία Άμυνας και Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Η χθεσινή συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών ήταν η πρώτη μεταξύ των δυο χωρών μετά το βομβαρδισμό από την Πιονγκγιάνγκ νοτιοκορεατικού νησιού στις 23 Νοεμβρίου, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι.

Η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά την άρνησή της να ζητήσει συγγνώμη για δυο σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν το 2010: το βομβαρδισμό του νοτιοκορεατικού νησιού και τη βύθιση με τορπίλη νοτιοκορεατικής κορβέτας τον Μάρτιο.