ΚΟΣΜΟΣ

Έχουν και στη Ρουμανία τα σκάνδαλά τους

Έχουν και στη Ρουμανία τα σκάνδαλά τους
Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποτς, απέπεμψε σήμερα τον επικεφαλής των τελωνείων της χώρας μετά την έναρξη εισαγγελικής έρευνας εις...

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποτς, απέπεμψε σήμερα τον επικεφαλής των τελωνείων της χώρας μετά την έναρξη εισαγγελικής έρευνας εις βάρος του για εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.


Οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει μία μεγάλης κλίμακας έρευνα εναντίον δεκάδων ρουμάνων τελωνειακών υπαλλήλων που θεωρούνται ύποπτοι για δωροδοκία.

"Ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποτς αποφάσισε να αποπέμψει τον επικεφαλής της εθνικής αρχής τελωνείων δεδομένου ότι οι εισαγγελείς στις υποθέσεις κατά της διαφθοράς απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος του...για την υπόθεση των τελωνείων", είπε χθες στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ιοάνα Μουντέαν.

Τέσσερα χρόνια μετά την ένταξή τους στην ΕΕ, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, επιδιώκουν την ένταξή τους στη Συνθήκη Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την εγκατάσταση καθεστώτος ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη συμφωνία, καθώς και αστυνομική και δικαστική συνεργασία.

Ωστόσο η Γαλλία και η Γερμανία αντιτίθενται στην ένταξή τους στη Συνθήκη λόγω ανησυχίας για θέματα διαφθοράς.