ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι φονικές συγκρούσεις στο Σουδάν

Συνεχίζονται οι φονικές συγκρούσεις στο Σουδάν
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες ανάμεσα σε αποστάτες μιας παραστρατιωτικής ομάδας και το στρατό στο Νότιο Σουδάν...

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μάχες ανάμεσα σε αποστάτες μιας παραστρατιωτικής ομάδας και το στρατό στο Νότιο Σουδάν, εγείροντας εκ νέου φόβους για τη σταθερότητα στην πετρελαιοπαραγωγό επαρχία που ετοιμάζεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της φέτος το καλοκαίρι.

Οι μάχες, ανάμεσα σε μαχητές πιστούς στον Τζορτζ 'Ειθορ και στρατιώτες, στην περιοχή Τζόνγκλεϊ στο νότιο Σουδάν, που άρχισαν χθες και συνεχίζονταν σήμερα αίρουν την επισφαλή εκεχειρία ανάμεσα στην παράταξη του Έιθορ και το στρατό. Η εκεχειρία συμφωνήθηκε μετά την ανταρσία στις τάξεις του στρατού του νότιου Σουδάν που είχε στοιχίσει τη ζωή 60 ανθρώπων.


Εντωμεταξύ, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Σουδάν συνέλαβαν σήμερα την Μαριάμ αλ Μάχντι, εκπρόσωπο του κόμματος της αντιπολίτευσης Umma δήλωσε συγγενής της, μια ακόμα σύλληψη που εντάσσεται σε ένα κύμα καταστολής των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας την πήραν πριν μπει στο αυτοκίνητό της», δήλωσε η εξαδέλφη της, Χαμπάμπ Μουμπάρακ.

Μεταξύ άλλων δεκάδες γυναίκες έχουν συλληφθεί στη διάρκεια κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης τον τελευταίο μήνα, πρόσθεσε η Μουμπάρακ.