ΚΟΣΜΟΣ

Καμικάζι αυτοκτονίας σκοτώνει κυβερνήτη του Αφγανιστάν

Καμικάζι αυτοκτονίας σκοτώνει κυβερνήτη του Αφγανιστάν
Τρείς άνθρωποι, μεταξύ τους και ένας κυβερνήτης, σκοτώθηκαν όταν καμικάζι ανατινάχτηκε στο γραφείο του Αφγανού αξιωματούχου σήμερα στην...

Τρείς άνθρωποι, μεταξύ τους και ένας κυβερνήτης, σκοτώθηκαν όταν καμικάζι ανατινάχτηκε στο γραφείο του Αφγανού αξιωματούχου σήμερα στην Κουντούζ, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του βορείου Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

"Ο κυβερνήτης της περιοχής Σαρντάρα, ο Αμπντούλ Ουάχιντ Ομερχαΐλ και δύο άτομα που ήταν μαζί του σκοτώθηκαν. Επίσης πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Αμπντούλ Ραχμάν Ακτάς, υποδιοικητής της αστυνομίας της επαρχίας Κουντούζ.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, ο καμικάζι εισήλθε στο γραφείο του κυβερνήτη προσποιούμενος ότι έπρεπε να του παραδώσει μια επιστολή, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.


Οι επιθέσεις αυτοκτονίας και η τοποθέτηση αυτοσχέδιων βομβών είναι οι πρακτικές που κατά κόρον προτιμούν οι αντάρτες Ταλιμπάν για την εξέγερσή τους κατά της κυβέρνησης της Καμπούλ και των δυτικών συμμάχων της, την οποία άρχισαν στα τέλη του 2001 όταν ο διεθνής συνασπισμός τούς εξεδίωξε από την εξουσία.