ΚΟΣΜΟΣ

Μαραθώνιος διάρκειας ενός ...έτους

Μαραθώνιος διάρκειας ενός ...έτους
Οι περισσότεροι μαραθωνοδρόμοι υποστηρίζουν ότι ένας και...

Οι περισσότεροι μαραθωνοδρόμοι υποστηρίζουν ότι ένας και μόνο μαραθώνιος είναι εξαιρετικά επίπονος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Αυτό όμως δεν φαίνεται να ισχύει για τον Βέλγο Στεφάαν Ένγκελς, ο οποίος ολοκλήρωσε 365 μαραθώνιους μέσα σε 365 μέρες.

Στην πραγματικότητα, οι ημέρες του χρόνου δεν ήταν αρκετές για να ολοκληρώσει ο Ένγκελς το ρεκόρ του, αφού τελικά χρειάστηκε 401 ημέρες για 401 μαραθωνίους. Οι 18 από αυτούς έγιναν με ποδήλατο., ενώ όλοι οι υπόλοιποι τρέχοντας.

Ο 49χρονος από το Γκεντ, στο βορειοδυτικό Βέλγιο, είναι ο υπερήφανος κάτοχος του ρεκόρ για τους περισσότερους μαραθώνιους στη σειρά καθώς και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τα περισσότερα τρίαθλα μέσα σε ένα χρόνο, είκοσι στον αριθμό.

Την 1η Ιανουαρίου του 2010, ο Ένγκελς ξεκίνησε από το Γκεντ και κάλυψε απόσταση 42.195 χιλιομέτρων την πρώτη μέρα. Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό για τις επόμενες 17 μέρες, αλλά ένας τραυματισμός στο πόδι τον ανάγκασε να σταματήσει.

Για να μην εγκαταλείψει επιστράτευσε ένα ποδήλατο μέχρι να ξεπεράσει τον τραυματισμό.

Την 36η ημέρα, ο ασθματικός μαραθωνοδρόμος, στον οποίο κάποτε οι γιατροί είχαν πει να μην αθλείται καθόλου, ανακοίνωσε ότι θα «μηδενίσει το κοντέρ» και θα ξεκινήσει από την αρχή.

Μετά από 25 ζευγάρια αθλητικά παπούτσια, ο Ένγκελς τερμάτισε φέτος στις 5 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη.

Παρά την διατροφή των 6.000 θερμίδων που ακολουθούσε, η οποία περιελάμβανε πολλές τηγανητές πατάτες και μακαρόνια, καθώς και ποσότητες από την περίφημη βελγική μπύρα, ο Ένγκελς έχασε 12 κιλά.