ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Θέλουν να κόψουν το δικαίωμα ψήφου στους φυλακισμένους

Βρετανία: Θέλουν να κόψουν το δικαίωμα ψήφου στους φυλακισμένους
Συντηρητικοί και Εργατικοί στην Βρετανία, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να απαγορευθεί το δικαίωμα ψήφου...

Συντηρητικοί και Εργατικοί στην Βρετανία, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να απαγορευθεί το δικαίωμα ψήφου στους φυλακισμένους, αγνοώντας την σχετική απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στη Βουλή των Κοινοτήτων συνολικά 234 βουλευτές τάχθηκαν κατά του δικαιώματος ψήφου για τους τρόφιμους σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η πρόταση έχει κατατεθεί από τον Ντέιβιντ Ντέιβις, πρώην σκιώδης υπουργός Εσωτερικών των Συντηρητικών και από τον Τζακ Στρο, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης των Εργατικών. "Δεν πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους Βρετανούς πολίτες. Όταν εκτίουν μία ποινή φυλάκισης, που «θυσιάζουν» τα δικαιώματα όπως την ελευθερία τους και το δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να αφαιρεθεί", δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντειβις.

"Τριάντα δύο χρόνια σε αυτό το Σώμα, από τις εκατοντάδες καταγγελίες από κρατουμένους που έχω ασχοληθεί, ούτε εγώ ούτε το προσωπικό μου μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα γράμμα από έναν κρατούμενο που να ζητά το δικαίωμα του εκλέγειν από τη φυλακή", επισήμανε ο Τζακ Στρο.

Η σημερινή ψηφοφορία αποτέλεσε αφορμή συσπείρωσης για τους Συντηρητικούς Ευρωσκεπτικιστές, πολλοί από τους οποίους θα ήθελαν να δούν την κυβέρνηση να αποχωρεί από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

πηγή: newscode.gr