ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομάρ Σουλεϊμάν "εντέλει" τους Αιγύπτιους να ηρεμήσουν

Ο Ομάρ Σουλεϊμάν "εντέλει" τους Αιγύπτιους να ηρεμήσουν
Ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν σε τηλεοπτική ομιλία του προς το Έθνος...

Ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν σε τηλεοπτική ομιλία του προς το Έθνος αμέσως μετά την ομιλία του Χόσνι Μουμπάρακ όπου ο πρόεδρος της Αιγύπτου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι μεταβιβάζει κάποιες εξουσίες του στον κ. Σουλεϊμάν, ανέφερε ότι δεσμεύεται να εκπληρωθούν τα αιτήματα του λαού μέσω διαλόγου που ήδη άρχισε και συμφώνησε να υπάρξει ένας "οδικός χάρτης" .

Τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν πρέπει να οδηγηθεί στο χάος, υποσχέθηκε πως ο στρατός θα προστατεύσει "την επανάσταση των νέων" και προέτρεψε τους διαδηλωτές να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στις δουλειές τους για να επιστρέψει και η χώρα στην ηρεμία και στην ειρηνική μετάβαση και "να αγνοήσουν αυτούς που επιθυμούν να ταρακουνήσουν την Αίγυπτο και να προκαλέσουν χάος".

"Είμαι έτοιμος να κάνω πάν το αναγκαίο για να διασφαλιστεί η ειρηνική μετάβαση εξουσίας σε αρμονία με το Σύνταγμα" τόνισε και επισήμανε ότι "το κράτος χρειάζεται τις προσπάθειές σας για να προχωρήσει, να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει".

Το πλήθος που δεν πείστηκε από τις ομιλίες του προέδρου και του αντιπροέδρου απάντησε με το γνωστό τρόπο: πετούσε παπούτσια σε ένδειξη μεγάλης δυσαρέσκειας και φώναζε συνθήματα κατά της παρούσας εξουσίας.