ΚΟΣΜΟΣ

Επαφές της Τουρκίας με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους

Επαφές της Τουρκίας με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους
Υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Αδελφών Μουσουλμάνων...

Υπήρξαν συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου; Σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet επικαλείται υψηλόβαθμο Τούρκο διπλωμάτη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι πολύ πιθανό να έχει υπάρξει σειρά συνομιλιών σε επίπεδο κομμάτων.

«[Μπορεί να υπήρξε διάλογος] μεταξύ πολιτικών κομμάτων», είπε ο διπλωμάτης, που δεν κατονομάζεται, σε ομάδα δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη. Σημείωσε δε, ότι ένα στέλεχος-κλειδί των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Ashraf Abdel Ghaffar βρισκόταν στην Τουρκία πρόσφατα.

Από τη μεριά του, ο Ghaffar αρνείται ότι η οργάνωσή του είχε επαφές με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα στην Τουρκία είτε επίσημα είτε ανεπίσημα. «Δεν έχουμε επικοινωνήσει με κανένα κόμμα. Προς το παρόν, έχουμε επικεντρωθεί στα media», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα.

Το στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων μετέβη στην Τουρκία πρόσφατα και κοινοποίησε σε συνέντευξη Τύπου στις 8 Φεβρουαρίου ότι θα παραμείνει μέχρι να παραιτηθεί ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και επανέλθει η ομαλότητα στη χώρα. Επικαλέστηκε γι’ αυτό λόγους ασφαλείας.