ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανοί πρώην στρατιωτικοί κρατούνται στην Ερυθραία

Βρετανοί πρώην στρατιωτικοί κρατούνται στην Ερυθραία
Τέσσερις βρετανοί πολίτες κρατούνται στην Ερυθραία...

Τέσσερις βρετανοί πολίτες κρατούνται στην Ερυθραία, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας παράλληλα μεγάλη ανησυχία.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κρατούνται τέσσερις βρετανοί πολίτες στην Ερυθραία", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος δεν μπορούσε να διευκρινίσει σχετικά με την ημερομηνία της σύλληψής τους.

"Βαθύτατη ανησυχία μας προκαλεί το γεγονός ότι οι αρχές της Ερυθραίας δεν μας έχουν επιτρέψει να τους μιλήσουμε ή να τους συναντήσουμε", προσέθεσε, σημειώνοντας ότι οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun, οι Βρετανοί που συνελήφθησαν, οι οποίοι φέρεται ότι είναι στρατιωτικοί εν αποστρατεία των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, που εργάζονται τώρα για την προστασία πλοίων, κρατούνται εδώ και οκτώ εβδομάδες στη χώρα αυτή.

Οι αρχές της Ερυθραίας τους κατηγορούν, σύμφωνα με την Sun και την εφημερίδα The Independent, για κατασκοπεία.

Κατά μήκος των σομαλικών ακτών, οι οποίες δεν απέχουν πολύ από την Ερυθραία, δρουν εδώ και πολλά χρόνια πειρατές. Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν σημειωθεί στη ζώνη αυτή τουλάχιστον 286 πειρατείες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ναυσιπλοΐας.