ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ιστορική εξέλιξη στην Αίγυπτο

Τουρκία: Ιστορική εξέλιξη στην Αίγυπτο
«Ιστορική εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών...

«Ιστορική εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τα όσα γίνονται στην Αίγυπτο, και τονίζει ότι «δεν πρόκειται για την απλή αλλαγή κάποιου ηγέτη» αλλά για την «εμπέδωση της ιδιαίτερα ισχυρής πολιτικής βούλησης του αιγυπτιακού λαού που επικράτησε χωρίς καμία εκδήλωση βίας».

Ο Τούρκος υπουργός έκανε τα σχόλια αυτά σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσκεψή του στο Μπατούμ. Νωρίτερα είχε «συγχαρεί» τον αιγυπτιακό λαό για την μεγάλη αυτή επιτυχία του μέσω μηνύματος στο Twitter.

Παράλληλα στην Άγκυρα από το γραφείο του πρωθυπουργού εκδόθηκε γραπτή ανακοίνωση που τονίζει ότι «η Τουρκία υποστήριξε από την αρχή τα νόμιμα αιτήματα του αδελφού αιγυπτιακού λαού».

«H νέα ηγεσία που θα προκύψει με ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, θα οδηγήσει σε μια Συνταγματική Δημοκρατία που θα δημιουργηθεί με την βούληση του αιγυπτιακού λαού».

«Η Αίγυπτος που χαρακτηρίζεται από μια κρατική παράδοση με βαθιές ρίζες, θα βγει περισσότερο ενισχυμένη από αυτές τις εξελίξεις», καταλήγει η ανακοίνωση.