ΚΟΣΜΟΣ

Αρνείται να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν

Αρνείται να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν
Ο Περβέζ Μουσάραφ, εναντίον του οποίου εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης από την πακιστανική δικαιοσύνη...

Ο Περβέζ Μουσάραφ, εναντίον του οποίου εκδόθηκε σήμερα ένταλμα σύλληψης από την πακιστανική δικαιοσύνη στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της πακιστανής πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, δεν πρόκειται να συμμορφωθεί και επιστρέψει στη χώρα του για να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών, δήλωσε εκπρόσωπός του στο Λονδίνο, όπου ζει αυτοεξόριστος ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν.

"Οχι δεν θα επιστρέψει (στο Πακιστάν) για να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Εάν αποφασίσει να επιστρέψει, αυτή θα είναι μια πολιτική επιστροφή", δήλωσε ο Φαουάντ Σόντρι, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Ενωσης, του κόμματος του Μουσάραφ.

"Η υπόθεση αυτή είναι εντελώς γελοία. Πώς είναι δυνατό να διώκεται ο πρόεδρος μιας χώρας εέπειδή δεν κατάφερε να εγγυηθεί την ασφάλεια κάποιου;", αναρωτήθηκε ο Σόντρι, ο οποίος υποστήριξε ότι η πακιστανική δικαιοσύνη προσπαθεί να πολιτικοποιήσει την υπόθεση και να εμπλέξει τον Μουσάραφ επειδή ο τελευταίος είχε απομακρύνει από τη θέση του τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το 2007.

Διαβάστε επίσης:

Ένταλμα για τη δολοφονία Μπούτο στον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν