ΚΟΣΜΟΣ

15 νεκροί από ποδοπάτημα στη Νιγηρία!

15 νεκροί από ποδοπάτημα στη Νιγηρία!
Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση στο Δέλτα του Νίγηρα...

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, στη νότια Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Επίσης 29 άνθρωποι φέρουν πολλαπλά τραύματα.

Το ποδοπάτημα άρχισε κοντά στην κύρια είσοδο του σταδίου όπου το κόμμα του προέδρου Τζόναθαν είχε οργανώσει πολιτική εκδήλωση στην πετρελαϊκή πόλη Πορτ Χάρκουρτ, πρωτεύουσα της πολιτείας Ρίβερς. Ένας αστυνομικός, μέλος του προσωπικού ασφαλείας το οποίο προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη, πυροβόλησε στον αέρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Sun.

Πολλές γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε τη "λύπη" του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο 53χρονος Τζόναθαν, ένας χριστιανός του νότου, προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής με τουλάχιστον 150 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Τζόναθαν διεκδίκησε και έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) για τις προεδρικές εκλογές, επικρατώντας του αντιπάλου του, του Ατίκου Αμπουμπακάρ, ενός μουσουλμάνου του βορρά και πρώην αντιπροέδρου, με 2.736 ψήφους έναντι 805, στα μέσα Ιανουαρίου κατά το συνέδριο του PDP.