ΚΟΣΜΟΣ

Μανιακός κυκλοφορούσε και μαχαίρωνε κόσμο για 28 ώρες!

Μανιακός κυκλοφορούσε και μαχαίρωνε κόσμο για 28 ώρες!
Ένας 23χρονος σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους...

Ένας 23χρονος σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στη Νέα Υόρκη, σε ένα βίαιο ξέσπασμα που διήρκεσε 28 ώρες.

Ο ουκρανικής καταγωγής Maksim Gelman σκότωσε τον θετό του πατέρα, την πρώην κοπέλα του και τη μητέρα της, καθώς και έναν περαστικό που τυχαία βρέθηκε στο πέρασμά του. Τέσσερις ακόμα άνθρωποι μαχαιρώθηκαν, επέζησαν όμως από την επίθεση.

Η σφαγή ξεκίνησε την Παρασκευή, όταν ο νεαρός οπλίστηκε με πέντε μαχαίρια, επειδή η μητέρα του αρνήθηκε να του δώσει το αυτοκίνητό της. Πρώτο θύμα ήταν ο πατριός του, ο οποίος παρενέβη στον καβγά μάνας και γιου.

Μετά από μερικές ώρες, με το αυτοκίνητο της μητέρας του ο 23χρονος πήγε στο σπίτι της πρώην κοπέλας του, η οποία έλειπε και σκότωσε τη μητέρα της. Όταν επέστρεψε η 20χρονη κοπέλα στο σπίτι βρήκε τη μητέρα της νεκρή και τηλεφώνησε στην αστυνομία. Ο Gelman όμως βρισκόταν ακόμη μέσα στο σπίτι. Την κυνήγησε έξω και όταν τελικά την έπιασε τη σκότωσε με 11 μαχαιριές.

Έφυγε με το αυτοκίνητο και ακολουθώντας μια τρελή πορεία σκοτώνει έναν άτυχο πεζό, ο οποίος εξέπνευσε από τα τραύματά του. Στη συνέχεια, τρακάρει με ένα άλλο αυτοκίνητο. Όταν ο οδηγός κατέβηκε θυμωμένος από τη σύγκρουση, ο Gelman τον μαχαίρωσε τρεις φορές στο στήθος.

Ώρες αργότερα, μαχαίρωσε έναν οδηγό ταξί και έναν ακόμη οδηγό με σκοπό να του πάρει το αυτοκίνητο. Ευτυχώς, οι άνδρες γλίτωσαν. Το επόμενο πρωί, στο σιδηρόδρομο μαχαίρωσε έναν επιβάτη. Κατευθύνθηκε στην καμπίνα του μηχανοδηγού και λέγοντας ότι είναι αστυνομικός, μπήκε μέσα. Ακολούθησε πάλη με τον μηχανοδηγό, ο οποίος κατάφερε να τον αφοπλίσει και τότε η αστυνομία έφτασε στο σημείο και τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, Raymond Kelly, δεν έχει υπάρξει ανάλογο περιστατικό τέτοιας βιαιότητας και διάρκειας κατά τις δεκαετίες που υπηρετεί στη Νέα Υόρκη.

Ο δράστης περιγράφεται από την αστυνομία ως άνεργος, χρήστης ναρκωτικών.