ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ντουμπάι ο Μουμπάρακ

Στο Ντουμπάι ο Μουμπάρακ
Στο Ντουμπάι βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Χόσνι Μουμπάρακ μετά την παραίτησή του...

Στο Ντουμπάι βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Χόσνι Μουμπάρακ μετά την παραίτησή του από την προεδρεία της Αιγύπτου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από διπλωματικές πηγές.

Ο πρώην αιγύπτιος πρόεδρος φαίνεται ότι αποδέχθηκε την παρέμβαση του σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμπ ο οποίος του είχε προσφέρει από την αρχή της κρίσης σπίτι ώστε να μετακομίσει εκεί, ως έναν ακόμη σταθμό για τον Μουμπάρακ εκτός από το Σαρμ ελ Σέιχ.

Ο τελευταίος Φαραώ, που πέρασε πραγματικά δύσκολες ώρες από την στιγμή που άρχισε να συνειδητοποιεί ότι η απόφασή του, να φύγει από την διακυβέρνηση της χώρας ήταν μονόδρομος, μεταφέρθηκε πρώτα στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ, εκεί όπου βρισκόταν και η οικογένειά του, παρόλο που είχε δεχτεί ανοικτές προσκλήσεις από ηγέτες άλλων χωρών για φιλοξενία.

Αραβικές πηγές πάντως, που έχουν κάθε λόγο να μην δίνουν πληροφορίες για την πορεία του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Μουμπάρακ μέχρι πριν από λίγες ώρες βρισκόταν στο πολυτελές τουριστικό θέρετρο, εκεί όπου άλλοτε πραγματοποιούσε τις λαμπερές διασκέψεις και συναντήσεις με τους άραβες ηγέτες, και δεν δίνουν απολύτως καμία διευκρίνιση για το αν τελικά έχει μεταβεί στο Ντουμπάι.

Μετά βέβαια από την εξέλιξη της κατάστασης στην Αίγυπτο και την επανάσταση του εξοργισμένου λαού οι φιλικά προσκείμενοι στον πρώην αιγύπτιο πρόεδρο έχουν κάθε λόγο να αποκρύπτουν οτιδήποτε έχει σχέση με τις κινήσεις του.

ΓΙΑΧΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Ο στρατός διαλύει τη Βουλή

Σαφίκ: Προτεραιότητα της αιγυπτιακής κυβέρνησης η ασφάλεια

Εξαφανίστηκαν θησαυροί από το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου

Αιγύπτιοι διαδηλωτές δεν εμπιστεύονται το στρατό και παραμένουν έξω