ΚΟΣΜΟΣ

Επιμένει στις κινητοποιήσεις η αντιπολίτευση στο Ιράν

Επιμένει στις κινητοποιήσεις η αντιπολίτευση στο Ιράν
Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζει για σήμερα η αντιπολίτευση στο Ιράν, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης, παρά τις προειδοποιήσεις του...

Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζει για σήμερα η αντιπολίτευση στο Ιράν, διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης, παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι οι διαδηλωτές είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με την αστυνομία.

«Το Πράσινο Κύμα», το κίνημα κατα του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, του οποίου ηγούνται ο πρώην πρωθυπουργός Μιρι-Χοσεΐν Μουσαβί και ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μεχντί Καρουμπί, ζήτησε άδεια να διαδηλώσει σε ένδειξη υποστήριξης προς τη λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα αυτό, υποστηρίζοντας ότι οιαδήποτε υποστήριξη προς την Αίγυπτο και την Τυνησία θα μπορούσε να έχει εκφραστεί με τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που οργάνωσε το κράτος για την 32η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης, την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επωφελείται από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο για να συνεχίσει τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, στην Τεχεράνη.

Ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 18 διαφωνούντες έχουν συλληφθεί.

Ο Καρουμπί δήλωσε ότι είναι υπό περιορισμό κατ' οίκον από την Πέμπτη για να μη συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, ενώ για τον ίδιο λόγο η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην κατοικία του Μουσαβί, κόβοντας μάλιστα από χθες όλες τις γραμμές των σταθερών και κινητών τηλεφώνων του ιδίου και της συζύγου του Ζαχρά Ραναβάρντ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μουσαβί, αστυνομικά αυτοκίνητα έχουν σταθμεύσει στο δρόμο μπροστά από την κατοικία του πρώην πρωθυπουργού.